TREN

Basın Bülteni

19/02/2020

Türkiye-Pakistan İş İlişkileri İçin Doğru Adres SEDEC

Pakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Imran Khan, Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Millî Savunma Bakanımız Hulusi Akar, Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. İsmail Demir, Pakistan Ticaret Bakanı Abdul Razak Dawood ve DEİK Başkanımız Nail Olpak'ın katılımlarıyla katılımlarıyla 13-14 Şubat tarihlerinde İslamabad, Pakistan’da gerçekleşti. Foruma katılan SEDEC Türkiye koordinatörü Hilal Ünal Türkan, Pakistanlı savunma sanayi ve güvenlik yetkililerini SEDEC 2020’ye davet etti. SEDEC, Türkiye ve Pakistan arasında yapılacak işbirliklerini gerçekleştirmek ve belirlenen hedeflere ulaşmak için etkin ve aktif bir platform olacak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

7 Ocak 2020

Güvenlik ve Savunma Teknolojilerinde Hedef; İhracat,
Hedef Bölge; Asya...

Sınır ve anayurt güvenliğinde ülkelerin politikaları değişiyor. Dünyadaki yeni güvenlik politikaları, SEDEC Türkiye 2020’de sanayİi boyutu ile ele alınacak ... Resmi davetliler arasında Boeing, Airbus, Rolls Royce, BAE Sysytems, KAI, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport, Avrupa Sınır Güvenlik Ajansı Frontex ve Avrupa Güvenlik Örgütü’nün bulunduğu etkinlik, 02-04 Haziran’da Ankara’da... İhracatta en önemli hedef bölgelerden biri ise Asya Ülkeleri...

Dünyanın pek çok ülkesinde artık sınır ve anayurt güvenliği politikaları gündemin birinci sırasında yer alıyor. Ülke yönetimleri, teknolojinin hızla geliştiği bu alanı yakından takip ediyor. Anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik ve savunma sistemleri konularında; yurt içinden ve yurt dışından önde gelen firmaların bir araya geleceği Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (SSI) desteğiyle organize edilen SEDEC Türkiye 2020, dünyadan dev oyuncuları, uluslararası faaliyetlerde bulunan kurum ve kuruluşları Ankara’da buluşturmaya hazırlanıyor.

46 Ülkeden profesyoneller davet edildi

SEDEC Türkiye CEO’su Hilal Ünal Türkan, Asya Bölgesi’ndeki ülkeler ağırlıklı olmak üzere Orta Doğu ve Afrika’dan 46 ülkenin temsilcilerini SEDEC’te ağırlamaya hazırlandıklarını söyledi. SEDEC’in ihracat amaçlı stratejik öneme sahip bir etkinlik olduğuna dikkat çeken Hilal Ünal Türkan, “Türkiye’de geliştirilmiş olan sistem ve ekipmanların dost ve müttefik ülkelere ihracatı ile ilgili olarak çalışmalarımızı Asya Bölgesi’nde yoğunlaştırdık. Türkiye’de gerçekleştirilecek olan SEDEC TÜRKİYE etabına doğru kişileri ve katılımcıları getirebilmek için ‘SEDEC ASIA Ekibi’ni kurduk” dedi.

Güneydoğu Asya Ülkeleri’nde savunma bütçeleri artıyor

Hilal Ünal Türkan, “Asya Bölgesi’ndeki güvenlik ve savunma sektörünün önde gelen oyuncuları ile bağlantıları güçlendiren ekip, bölgenin genel yapısı ve önemli konular hakkında çalışmalar yaparken, SEDEC’e katılan firmalar da ihracat hedeflerini gerçekleştirebilecekleri işbirliği fırsatlarını yakalamış olacaklar” şeklinde konuştu.

Türkan, özellikle Güneydoğu Asya Ülkeleri olan  Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler ve Vietnam’da yoğunlaştırdıkları çalışmalarda, bölgedeki savunma sanayi harcamalarındaki artış oranının dikkat çekici bir şekilde yükseldiğini farkettiklerini ifade ediyor.
Türkan şöyle devam etti:
“Her ülkenin harcamalarının oranları değişse de ortalama %10 oranında artışlar yaşanıyor. Savunma ve güvenlik sektörlerinde genellikle ithalat yapan bu bölgelerde her geçen gün artan güvenlik ve savunma teknolojileri ihtiyacı ise ülkemiz sanayisi için fırsat oluşturuyor. SEDEC, ülke sanayisine ve ihracatına katkı sağlayacak şekilde  Asya Bölgesi’nden SEDEC 2020’nin yapılacağı Ankara’ya davetler gerçekleştiriyor”

Dünya devleri Türkiye’de...

02-04 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek SEDEC Türkiye 2020’ye savunma ve güvenlik alanında dünyanın dev oyuncuları Boeing, Airbus, Antonov, Tawazun Holding, Rolls Royce, BAE Sysytems, KAI ve Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport’un resmi olarak davet edildiğini belirten Türkan, “European Border and Coast Guard Agency Frontex - Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı ve European Organisation for Security(EOS) – Avrupa Güvenlik Örgütü’nün temsilcileri de bu alandaki teknolojik yeniliklerin sergilendiği SEDEC etkinliğinin resmi davetliler arasında” diye konuştu.

Ülke sınırları, milyarlarca dolarlık geçittir

SEDEC Türkiye 2020’nin iki ana amacı gerçekleştirmek üzere düzenlendiğine dikkat çeken Türkan, “SEDEC Türkiye 2020 ile kolluk kuvvetlerimizin ve güvenlik yetkililerinin ihtiyaçlarının karşılanması, üretim yapan, ürünü olan sanayicilerimizin de yeni ihracat pazarları geliştirmesi amaçlanıyor” dedi.

Türkiye’nin, coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Hilal Ünal Türkan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kara sınırları 2 bin 949 km,  kıyı sınırları ise 7 bin 816 km olan Türkiye’nin toplam sınır uzunluğu 10 bin 765 km’dir. Bu sınırlar, her yıl ticarette ve seyahatte milyarlarca dolarlık bir hesaba sahip olan hayati ekonomik geçitlerdir. Ülkeye giriş  - çıkışı adil bir konuma getirirken sınırlarımızı yasadışı silah ve uyuşturucu ticaretinden, kaçakçılık ve kaçak göçmenlerden korumak yurtiçi güvenliği, ekonomik refahı ve ulusal egemenliği sağlamak için şarttır.”

12 Kasım 2019

Sınır ve Anayurt Güvenliğinde En Son Teknolojiler SEDEC’te

Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi haline gelen “Sınır ve Anayurt Güvenliği” alanındaki firmalar, 02-04 Haziran 2020 tarihleri arasından ATO Congerisum’da düzenlenecek SEDEC Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda bir araya gelecek. Sektörün ulusal ve uluslararası tüm oyuncularını buluşturan SEDEC, stratejik ürünlerin ihracatında yeni pazarların da kapılarını aralayacak

Son yıllarda ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyadaki sıcak gelişmeler ve Barış Pınarı Harekatı’yla sınır ve anayurt güvenliği Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

Hem Türkiye’nin hem dünyanın gündemindeki öncelikli yerini koruyan güvenlik sektöründeki son gelişmeler, ileri teknolojik çözümler, yeni geliştirilen sistemler 02-04 Haziran 2020 tarihleri arasında Ankara ATO Congerisum’da düzenlenecek SEDEC Savunma ve Güvenlik Fuarı’nda sektör profesyonelleriyle buluşacak.

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği’nin (SSI) desteğiyle organize edilen SEDEC, anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik ve savunma sistemleri konularında uluslararası ve ulusal tüm oyuncuları bir araya getirecek. Bir çok kurum ve kuruluşun desteklediği, Türkiye’deki ve dünyadaki savunma ve  güvenlik profesyonellerinin buluştuğu stratejik bir zirveye dönüşecek. Teknopark Ankara bünyesinde yürüyen, Ticaret Bakanlığı destekli URGE projesi kapsamında da yer alan SEDEC’te güvenlik sektörünün geleceğine yön veren adımlar atılacak

Dünya devleri SEDEC’in davetlisi...

Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü temsilcilerinin, Askeri Ataşelerin, FRONTEX (Avrupa Sınır ve Sahil Koruma Ajansı) yetkililerinin davet edildiği SEDEC aynı zamanda savunma sanayinde dünyanın önde gelen firmalarını da buluşturacak.

Türkiye’nin savunma sanayindeki uluslararası markaları haline gelen  ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, MKEK, ROKETSAN, TUSAŞ ile dünyanın savunma sanayi devleri Airbus, BAE Systems, Boeing, Leonardo, Lockheed Martin, MBDA, Rolls-Royce gibi kurum ve kuruluşların yöneticilerinin ve satın alımcılarının da aralarında yer aldığı yüzlerce profesyonel SEDEC Fuarı’na davet edildi.

Sınırlar, milyarlarca dolarlık geçitlerdir

“Kısa sürede doğru kişiler, doğru işler!” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden SEDEC Türkiye Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerini kapsayan bir etkinlik olarak organize edilen SEDEC’in iki ana amacı gerçekleştirmek üzere düzenlendiğine dikkat çekiyor. Türkan “Yurtiçindeki kolluk kuvvetlerimizin ve güvenlik yetkililerinin ihtiyaçlarının karşılanması, üretim yapan, ürünü olan sanayimizin de yeni ihracat pazarları geliştirmesi için SEDEC 2. kez kapılarını açıyor” diyor.

Türkiye’nin, coğrafi konumu nedeniyle stratejik öneme sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Türkan şöyle devam ediyor:

“Kara sınırlarının uzunluğu 2 bin 949 km ve kıyı sınırlarının uzunluğu 7 bin 816 km olan Türkiye’nin toplam sınır uzunluğu 10 bin 765 km’dir. Bu sınırlar, her yıl ticarette ve seyahatte milyarlarca dolarlık bir hesaba sahip olan hayati ekonomik geçitlerdir. Ayrıca ülkemizin en büyük ve en güvenli şehirleri ve topluluklarına ev sahipliği yapıyorlar. Ülkeye giriş -çıkışı adil bir konuma getirirken sınırlarımızı korumak yurtiçi güvenliği, ekonomik refahı ve ulusal egemenliği sağlamak için şarttır.”

SEDEC sırasında yurtiçinden ve yurtdışından uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek vizyoner konferansların, güvenlik sektörünün gelişiminde önemli rol oynayacağını belirten Türkan “Bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın geliştirilebilecek politikalar ve alınacak aksiyonların tartışılacağı konferansın yeni fikirlere zemin teşkil etmesini hedeflemekteyiz” şeklinde konuşuyor.

Ana üreticilerle doğrudan bağlantı fırsatı SEDEC’te

SEDEC’in Savunma Sanayii Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi ihtiyaç makamlarını, üreticiler ile doğrudan bağlantıya geçirdiğine dikkat çeken Türkan, SEDEC’in sektöre katkısını anlatmaya devam ediyor.

SEDEC Türkiye Koordinatörü Hilal Ünal Türkan, “SEDEC, yurtdışındaki emniyet güçleri ve kolluk kuvvetlerinin titizlikle seçilen satın alımcılarının, karar vericilerinin ve ayrıca ana sanayi üreticilerinin, KOBİ seviyesinde tedarik zinciri bağlantılarını en kısa sürede sağlayabildikleri en etkin platform olmaya devam edecek” diyor.

Etkinlik, aynı zamanda, önceden planlanan ikili iş görüşmeleri kapsamında yabancı orijinal ekipman üreticileri ile birinci ve ikinci seviye tedarikçileri, Türk savunma, havacılık ve güvenlik sanayisi firmaları ile buluşturacak. Türk firmalarının, hem ana sanayi firmalarının hem KOBİ’lerin, yetenekleri ve başarıları, yabancı misafirlere daha yakından tanıtılacak.

SEDEC 2018 yılında 39 ülkeden katılımcı ile gerçekleştirildi ve 4 bin 200 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. 2020 yılında düzenlenecek 2. SEDEC Fuarı’nda bu rakamların çok üstüne çıkılması bekleniyor.

19 Mart 2018

SEDEC, Tanıtım Atağını, IWA 2018 ile Sürdürdü

Savunmanın yanı sıra güvenlik sektörüne de yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen SEDEC, uluslararası alandaki tanıtım atağına, 9-12 Mart tarihleri arasında, Almanya’da düzenlenen, IWA Outdoor Classics 2018 fuarı ile devam etti.

Fuara katılan SEDEC ekibi, IWA 2018’de, bir dizi ikili görüşme gerçekleştirerek, SEDEC ile ilgili farkındalığı arttırdı ve pek çok firmanın dikkatini etkinliğe çekmeyi başardı.

SEDEC, 19 Mart’ta yayınladığı basın bülteninde, IWA 2018 boyunca gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, savunma ve güvenlik alanına yönelik; silah, mühimmat, silah parçaları, polis ekipmanları ve optik ve gece görüş sistemleri üreten, toplam 62 firmaya SEDEC’in anlatıldığını bildirdi.

SEDEC Koordinatörü Hilal Ünal, IWA 2018 katılımları ile ilgili, şu değerlendirmeyi yaptı: “IWA 2018’de, pek çok firma ile ilk defa temasa geçtik. Bu tür ilk temaslarda, firmalar, genellikle biraz temkinli olabiliyorlar. Ancak SEDEC, çok iyi kurgulanmış bir etkinlik ve bu kurgu görüldüğünde, buzların çok çabuk eridiğini gözlemledik. IWA 2018 temaslarımız, SEDEC’in başarısına olan inancımızı daha da kuvvetlendirdi. SEDEC, tam da kurguladığımız gibi, uluslararası ve ulusal ana oyuncuları bir araya getiren, etkin bir iş platformu olacak.”

21 Şubat 2018

SEDEC’in İletişim Sponsoru, Türksat Oldu

Anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik sistemleri konularında; yurt içinden ve yurt dışından önde gelen oyuncuların bir araya geleceği SEDEC etkinliğinin İletişim Sponsoru, Türksat oldu. Etkinlik esnasında SEDEC’ten canlı yayınlar, Türksat’ın sağlayacağı canlı yayın aracı ve frekans tahsisi ile gerçekleştirilecek. Etkinlikteki standında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Türksat yetkilileri, katılan firma yetkilileri ile ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirecekler.
Türksat, sivil alandaki hizmetlerinin yanı sıra savunma ve güvenlik sektörlerine de başta iletişim olmak üzere, çeşitli hizmetleri, uzun yıllardır, güvenilir bir ortak olarak sunuyor. Önümüzdeki dönemde sunacağı hizmetleri; özgün projeler, Ar-Ge çalışmaları ve iş birlikleri ile şekillendiren firma, son dönemde, farklı etkinliklerde yer alarak hem bu konudaki farkındalığı arttırıyor hem de sinerji yaratacak yeni iş birliklerinin adımlarını atıyor. SEDEC de bu atılımın önemli halkalarından biri olacak. Sloganı, “Kısa sürede doğru kişiler, doğru işler!” olan SEDEC, KOBİ’ler başta olmak üzere, sektör firmalarının, Türksat ile iş birliklerini genişletmesi için de bir platform sağlayacak.
Sektörün ilgi ile karşıladığı SEDEC, çözüm ortaklarının ve katılımcılarının sayısını da arttırmaya devam ediyor. Etkinlik organizasyonu; SEDEC’in sunduğu fırsatların farkında olan, faaliyet alanlarının en iyileri arasındaki firmalarla görüşmelerini sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde, sayısı artan SEDEC sponsorları ve katılımcıları ile ilgili bilgilendirmeler devam edecek.

SEDEC Hakkında

Anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik sistemleri konularında uluslararası ve ulusal ana oyuncuları bir araya getiren ve etkin bir iş platformu olarak kurgulanan SEDEC, 3-5 Temmuz tarihlerinde, Ankara’da, ATO Congresium’da düzenlenecek. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) desteği ile organize edilen SEDEC, Teknopark Ankara bünyesinde yürütülen, Ekonomi Bakanlığı destekli URGE projesi kapsamında da yer alıyor.
Sloganı, “Kısa sürede doğru kişiler, doğru işler!” olan SEDEC: Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve SSM gibi ihtiyaç makamlarını, üreticiler ile doğrudan bağlantıya geçiren, Ana sanayi üreticilerinin, KOBİ seviyesinde tedarik zinciri bağlantılarını en kısa sürede sağlayabilen etkin bir platform olacak.
Etkinlik, aynı zamanda, önceden planlanan ikili iş görüşmeleri kapsamında yabancı orijinal ekipman üreticileri ile birinci ve ikinci seviye tedarikçileri, Türk savunma ve güvenlik sanayisi firmaları ile buluşturacak. Türk firmalarının, özellikle KOBİ’lerin, yetenekleri ve başarıları, yabancı misafirlere daha yakından tanıtılacak. Etkinliğin ilk gününde; anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik sistemlerinin tedarik zinciri konularını kapsayan bir konferans da gerçekleşecek.
Sektörün, alanında önde gelen etkinliği olmayı hedefleyen SEDEC, her 2 yılda bir, çiftli yıllarda düzenlenmeye devam edecek.

22 Ocak 2018

SEDEC, Sektörün İş Geliştirme ve Tanıtım Faaliyetleri için Yeni Bir Yol Açıyor

Anayurt güvenliği, sınır güvenliği, iç güvenlik ve savunma sistemleri konularında uluslararası ve ulusal tüm oyuncuları bir araya getiren ve fuar, konferans ve ikili iş görüşmelerini kapsayan bir etkinlik olarak kurgulanan SEDEC, sektöre yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. 3-5 Temmuz tarihlerinde, Ankara’da, ATO Congresium’da düzenlenecek etkinlik, konusu ve kurgusu ile sektör için bir ilk olacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM)’nın ve Savunma Sanayi İhracatçıları Birliği (SSI) desteği ile organize edilen SEDEC, Teknopark Ankara bünyesinde yürüyen, Ekonomi Bakanlığı destekli URGE projesi kapsamında da yer alıyor. Sloganı, “Kısa sürede doğru kişiler, doğru işler!” olan SEDEC:

- Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve SSM gibi ihtiyaç makamlarını, üreticiler ile doğrudan bağlantıya geçiren,
- Ana sanayi üreticilerinin, KOBİ seviyesinde tedarik zinciri bağlantılarını en kısa sürede sağlayabilen etkin bir platform olmayı hedefliyor.
Etkinlik, aynı zamanda, önceden planlanan ikili iş görüşmeleri kapsamında yabancı orijinal ekipman üreticileri ile birinci ve ikinci seviye tedarikçileri bir araya getirdiği gibi, Türkiye'de anayurt ve sınır güvenliği konularında çalışan yerel firmaları da aynı platformda buluşma olanağı sağlayacaktır. Türk firmalarının, özellikle KOBİ’lerin, yetenekleri ve başarıları, yabancı misafirlere daha yakından tanıtılacak. Etkinliğin ilk gününde; anayurt güvenliği, sınır güvenliği ve iç güvenlik ile savunma sanayisinin tedarik zinciri konularını kapsayan bir konferans da gerçekleşecek.
Resmi süreçlerin tamamlanması ile hazırlıkları çalışmaları hızlandırılan SEDEC’e:
- Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü,
- Askeri Ataşeler,
- FRONTEX (Avrupa Sınır ve Sahil Koruma Ajansı),
- ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, MKEK, ROKETSAN, TUSAŞ,
- Airbus, BAE Systems, Boeing, Leonardo, Lockheed Martin, MBDA, Rolls-Royce, Tawazun,
gibi kurum ve kuruluşların, satın almacılarının da aralarında yer aldığı temsilcileri resmi olarak davet edildiler.